Вести

Погледајте наше најновије догађаје

Концерт Колектив Студиа 6 ће бити одржан 8.12.2023. године у сали Прве гимназије у 20 часова.

Градски дечји хор Мали Лицеум Музичког центра из Крагујевца, са диригенткињом мр Биљаном Божић и стручним сарадником Марком Нешићем је у периоду од 20. до 27. 11. 2023. године гостовао у Пољској у оквиру сарадње два града побратима, Бидгошча и Крагујевца.

Вече камерне опере
КАНТАТА О КАФИ – Ј.С.БАХ
ДИРИНДИНА – Д. СКАРЛАТИ

Понедељак 13. новембар 2023, Књажевско-српски театар од 20 часова
Улазнице се могу купити на билетарници позоришта.

Концерт „СРБИЈА У НАМА“

Дивна Љубојевић и МЕЛÓДИ заједно са крагујевачком публиком, после Ариља, Инђије, Зајечара заокружиће концертни циклус ”Србија у нама”.

у четвртак 2. новембра 2023. у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије од 20 часова, Дивна и МЕЛÓДИ ће слушаоце провести кроз временско и просторно путовање од 19. до 21 века, изводећи дела композитора класичне музике Русије, Белорусије, Србије, Грчке.

Покровитељ концерта је Министарство културе Републике Србије.

Дана 16. септембра 2023. у сали Старе крагујевачке скупштине Фондација „Краљевска кућа Обреновић“ је на свом редовном заседању Сабора донела одлуку се Градски хор „Лицеум“ Музичког центра награди „златном Споменицом обнове српске државности“ као и медаљом.

На концерту 25. септембра 2023. у Првој гимназији који почиње у 20 часова, нашој публици ће се представити гудачки октет Гко „Шлезингер“ са програмом музике Феликса Менделсона и Дејана Деспића. Гудачки октет у Ес-дуру, оп. 20, Менделсон је написао са својих 16 година. Ово дело је створило нови жанр камерне музике.

Стручни жири на 15. Фестивалу камерних хорова и вокалних ансамбала у Крагујевцу чинили су др Золтан Шандор – диригент из Мађарске, др Санда Додик – теоретичар музике из Бањалуке и др Лазар Ђорђевић – композитор, а у одлукама о додели награда учествовали су такође и чланови његовог Уметничког савета, музиколози др Соња Маринковић и др Богдан Ђаковић.

Јесења симфонија – Субота, 16. септембар, 21 час, Ђачки трг,

15. сесија Међународног фестивала камерних хорова и вокалних ансамбала одржаће

ЛЕТЊА СИМФОНИЈА Четвртак, 22. јун 2023, Ђачки трг у Крагујевцу

Петак, 30. јун 2023, Свечана сала Прве крагујевачке гимназије од

У четвртак 22. јуна 2023. године у Удружењу Крагујевчана и