Галерија

У среду 3. јула 2024, на платоу испред Амиџиног конака изведена је опера Мадам Батерфлај.

Опера Мадам Батерфлај италијанског композитора Ђакомо Пучинија и после више од 100 година интригира и привлачи публику причом која се дешава у Јапану почетком 20. века.

Градски дечји хор Мали Лицеум, најмлађи ансамбл Музичког центра Крагујевац,

У четвртак 13. јуна 2024, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије коцерт су приредили Срђан Пауновић, саксофон и Коста Кнежевић, клавир.

Хор Саборне цркве Св. Георгије из Новог Сада одржао је концерт у Старој скупштини Кнежевине Србије у Крагујевцу 6. јуна 2024. године

На концерту, који је одржан 27. маја 2024, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, Клавирски трио Алтро сенсо, у саставу Наташа Шпачек, клавир, Игор Алексић, виолина, Душан Кочишевић, виолончело, је извео дела Петра Стојановића, светска премијера његовог сонатног става чије су ноте случајно пронашли у заоставштини. Публика је имала прилику да се кроз пројекције упозна ближе с животом и радом композитора.

У понедељак 20. маја 2024, у пуној Свечаној сали Прве

Млади акордеонисти Стефан Димитријевић и Вељко Јовић су се представили крагујевачкој публици 14. маја 2024, у Галерији куће Ђуре Јакшића

Концерт Градског камерног хора „Лицеум“, под диригентском палицом Игора Сарајлића, био је импресивно извођење духовне и световне хорске музике.

У среду 24. мај 2024, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије одржано је вече ауторске музике аргентинског композитора Мартина Палмерија у извођењу Крагујевачког академског оркестра акордеониста под диригентском палицом Предрага Костовића.